Skip to the main content.
GRATIS AANMELDEN
GRATIS AANMELDEN

DOWNLOAD PRIJZEN

VRAAG EEN GESPREK AAN

2 minutes reading time

3 eenvoudige manieren om je omzet te verhogen

HIER BIJ BOOK SALON IS ONS DOEL OM JOU EN JE BEDRIJF TE HELPEN SUCCESVOL TE WORDEN. DAAROM HEBBEN WIJ DIT ARTIKEL SAMENGESTELD OM JE TE HELPEN JE OMZET TE VERBETEREN EN HET MEESTE UIT JE KLANTRELATIES TE HALEN.

 

Het klopt dat er iets mysterieus kleeft aan 'de kunst van het verkopen'. Dankzij veel spraakmakende films en TV-series (Wolf of Wall Street en The Apprentice, kennen jullie die?) wordt vaak gedacht dat het goed kunnen verkopen iets is waar alleen een aantal gelukkige personen talent voor hebben of hier op z'n minst jarenlang tijd in hebben gestopt om het te ontwikkelen.

Bij Book Salon denken wij daar heel anders over.

Voor ons is goed verkopen net zo eenvoudig als het begrijpen wie je klant is, wat ze echt nodig hebben en zelfverzekerd uitleggen waarom jij de beste persoon bent om hen te helpen.

Natuurlijk zijn sommige dingen makkelijker gezegd dan gedaan! Hier zijn dus 3 tips om je op weg te helpen naar verkoopsucces.

 

      1) VERGEET HET VERKOPEN

Oké, probeer het verkopen niet geheel te vergeten, maar houd het even in je achterhoofd. In ieder geval aan het begin van het gesprek met je klant. Richt je op het luisteren naar je klant en toon hem of haar je expertise, hoe jij kunt helpen en hoe je andere mensen hebt geholpen in het verleden.

Tip: Spreek je klanten aan met hun voornaam en probeer kleine details over hen te onthouden om hun klantervaring beter af te kunnen stemmen. Het is belangrijk dat je onthoudt waar je het de laatste keer over hebt gehad als het gaat om een vaste klant. Dit zorgt ervoor dat de klant zich speciaal voelt.

 

2) FOCUS OP DE BEHOEFTES VAN DE KLANT

Stel specifieke vragen en wees oprecht geïnteresseerd in de klant en zijn of haar probleem. Laat op dit moment vooral de klant aan het woord en kom niet te vroeg of te gretig met een oplossing zonder dat je begrijpt wat hij of zij allemaal nodig heeft.

Tip: Wanneer je het probleem van een klant beter begrijpt, kun je ook zorgen voor een betere oplossing. Als een klant bijvoorbeeld vertelt dat hij of zij een droge huid heeft, dan kun je meer specifieke vragen stellen over zijn of haar huidverzorgingsroutines, zoals op welke moment de huid vooral droog is en waarom dit eventueel gebeurt.

 

      3) BIED EEN OPLOSSING

Herhaal het probleem om de klant te laten zien dat je echt geluisterd hebt. Kom dan met je oplossing en onderbouw wat je aanraadt als je denkt dat dit nodig is. Kom met vervolgacties zonder dat het een overdreven verkooppraatje wordt. Stel voor om nogmaals af te spreken of een behandeling te boeken.

Tip: Introduceer je product of oplossing op basis van wat de klant heeft verteld. Leg uit hoe en wanneer het product gebruikt zal worden. Bijvoorbeeld: 'Ik breng nu een masker aan dat geweldig is voor een droge huid. Het zal geschikt zijn voor jou, vooral tijdens de winter omdat je last hebt van oppervlakkige droogheid. Het zou goed zijn als je deze een keer per week gebruikt na een scrub. Overigens is dit masker nu ook in de uitverkoop.' Vertel je klant over de producten die je gebruikt tijdens de dienst of behandeling. Als je wilt, kun je de producten, die je aanbeveelt, opschrijven voor de klant.

 

Je kunt de producten die je hebt gebruikt op en aanbevolen aan de klant markeren in het systeem van Book Salon, net als andere opmerkingen betreffende zijn of haar bezoek. Zo ben je voorbereid op hun toekomstige bezoeken en kun je een sterkere klantrelatie met hen opbouwen op de langere termijn. Met Book Salon is de productverkoop en het voorraadbeheer probleemloos te doen binnen hetzelfde systeem.

Waarom niet meteen vertrouwd raken met onze dienst?

MELD JE GRATIS AAN

 

Book Salon: alles wat een succesvolle zaak nodig heeft

Het internet doet het niet meer op je computer en je hebt geen toegang tot je klantgegevens. Je afsprakensysteem komt van een aanbieder, je...

Read More

3 eenvoudige manieren om je omzet te verhogen

HIER BIJ BOOK SALON IS ONS DOEL OM JOU EN JE BEDRIJF TE HELPEN SUCCESVOL TE WORDEN. DAAROM HEBBEN WIJ DIT ARTIKEL SAMENGESTELD OM JE TE HELPEN JE...
Read More