Skip to the main content.
GRATIS AANMELDEN
GRATIS AANMELDEN

DOWNLOAD PRIJZEN

VRAAG EEN GESPREK AAN

4 minutes reading time

Het verhaal van een kapper: van burn-out tot winst

Dit is het verhaal van Milla over hoe het integreren van haar betaalde diensten haar leven heeft veranderd, doordat ze geld heeft kunnen besparen en er meer tijd overbleef voor haar gezin.

Milla had een probleem dat vele wellness- en beauty-professionals herkennen. Milla gebruikte haar vrije tijd voor haar zakelijke administratie, zoals het verzamelen van kassarapporten en het afstemmen van bonnetjes. Dit kwam haar gezins- en sociale leven niet ten goede.

Uiteindelijk vond Milla een oplossing en deze heeft haar niet alleen geholpen bij het terugkrijgen van haar vrije tijd, maar het maakte het voor haar ook mogelijk om ondernemers voor de stoelverhuur in te schakelen voor haar bedrijf. Maar hoe heeft Milla dit probleem opgelost?

Laten we eerst een stukje teruggaan in de tijd om meer te weten te komen over Milla's verhaal.

Als klein meisje droomde Milla ervan om kapper te worden. Nu is ze kapper van beroep. Ze houdt van haar baan en heeft vele geweldige klanten. Toen Milla voor het eerst haar kapperszaak opzette, hoopte ze dat ze ooit ondernemers kon aanwerven die een kappersstoel huren. Milla droomt er ook van om haar werkdruk te kunnen verminderen zonder dat dit een nadelige invloed heeft op haar kwaliteit van leven.

Naast haar werk, vindt Milla het leuk om te reizen en ze zou de wereld graag aan haar gezin willen laten zien. Het probleem is dat het al lastig genoeg is om tijd en geld te vinden voor het runnen van een bedrijf, laat staan voor het reizen naar verre landen.

Zoals eerder vermeld, doet Milla de zakelijke administratie in haar vrije tijd, naast haar eigen werk. Hieronder valt het verzamelen van kassarapporten en het afstemmen van bonnetjes, waardoor er minder tijd overblijft voor familie of vrienden.

En natuurlijk droomt Milla er ook van om haar bedrijf te laten groeien.

Een aantal van de obstakels waar Milla mee te maken krijgt bij het uitbreiden van haar bedrijf:

 • Milla gebruikt een traditionele, papieren agenda. Zelfs wanneer de agenda vol is, zijn er vaak veel last-minute annuleringen of komen mensen niet opdagen en heeft Milla geen hulp bij het vullen van de gaten. Soms vergeten klanten gewoon te komen, omdat papieren agenda's geen herinneringsberichten versturen.

 • Milla heeft op dit moment een fysieke kassa. Dit betekent dat het een aantal uur per maand kost om rapporten te verzamelen en zelfs nog langer als er meer ondernemers betrokken zouden zijn.

 • Milla's kassa is ook niet geïntegreerd met de betaalterminal: eerst moet ze de totalen in de kassa invoeren en daarna opnieuw in de betaalterminal. Dit betekent dat er vaak fouten zijn tussen de kassarapporten en de betalingsrapporten. Milla besteedt op zondag vele uren aan het corrigeren en afstemmen van deze bonnetjes.

 • Over het algemeen houdt Milla er niet zo van om nieuwe systemen op te zetten en ze maakt zich zorgen over de maandelijkse kosten ervan. Deze vallen namelijk onder de verantwoordelijkheid van de bedrijfseigenaar. Ze vreest ook wat deze zouden kosten als er 2, 3 of 4 ondernemers op de locatie zijn!

Milla is uitgeput en overweegt al om van carrière te veranderen. Maar dan vertelt een vriend haar over Book Salon: een nieuw dienstverlenend bedrijf dat zich alleen richt op beauty- en wellness-bedrijven.

Bedrijven zoals die van Milla kunnen alle diensten ontvangen die ze nodig hebben via Book Salon in een enkel werkpakket: een betaalterminal dat functioneert met het afsprakensysteem en de kassa, net als boekhoudrapporten. De service kost €29/maand/locatie (excl. BTW). Milla denkt dat haar vriend zich vergist: “€29 per maand PER ONDERNEMING?!”. Ja echt, en daarnaast kun je de dienst gratis gaan gebruiken door je aan te melden op de website van Book Salon. 

Uiteindelijk heeft Milla een telefoongesprek met een expert van Book Salon en na een uitgebreide, 30 minuten durende demo op afstand van de dienst en de functionaliteiten, is de droom van Milla om haar bedrijf uit te breiden weer aangewakkerd.


Dit zijn de voordelen die tijdens de demo worden besproken:

 • De diensten van Book Salon kunnen worden gebruikt op een mobiele telefoon, tablet of laptop. -> Geen aankoop van dure apparaten vereist.

 • De agenda is ontwikkeld om aan haar behoeftes te voldoen. Er worden via de agenda automatische herinneringen gestuurd naar klanten (SMS en e-mail) -> Last-minute annuleringen komen bijna niet meer voor.

 • Je kunt zo veel gebruikers aan de agenda toevoegen als nodig is voor je zaak en dit kost niets extra. Elke gebruiker kan ook zijn/haar eigen instellingen voor de agenda aanpassen. -> Dit alles ondersteunt Milla's wens om haar bedrijf uit te breiden.

 • De kassa werkt samen met de agenda en de diensten kunnen geëxporteerd worden vanaf elke agenda direct naar de kassa. -> Snel en logisch. De zakelijke rapporten van Milla komen nu automatisch uit het systeem. Ook andere ondernemers ontvangen hun eigen rapporten rechtstreeks uit het systeem.

 • De betaalterminal van Book Salon verbindt automatisch met de kassa. Zet de betaalterminal gewoon aan en binnen enkele minuten is deze verbonden. -> Nu de kassa en betaalterminal geïntegreerd zijn, zijn er geen invoerfouten meer en komen de kassarapporten overeen.

 • Book Salon verrekent dagelijks de pinbetalingen per ondernemer. -> Ondernemers die een stoel huren, betalen Milla altijd een contractuele commissie die zij direct kunnen controleren op de kassarapporten.

 • Daarnaast zijn ook online cadeaukaarten te koop. -> Gedurende het hoogseizoen (Moederdag, Internationale Vrouwendag, Kerstmis, etc.) worden er online veel cadeaukaarten verkocht en dit biedt Milla de kans om wat extra centjes te verdienen.

Milla besluit om Book Salon uit te proberen, aangezien er geen vaste termijn in het contract staat en ze er in ieder geval niet op achteruit zal gaan. Na een paar maanden ziet Milla hoeveel haar werkdruk is afgenomen. Ze hoeft in haar vrije tijd niet meer te worstelen met bonnetjes en rapporten. In plaats daarvan heeft ze nu tijd voor haar dierbaren. Als gevolg hiervan, kon Milla een eerste ondernemer aanwerven die bij haar een stoel huurt en haar droom om te reizen met haar familie lijkt nu uit te kunnen komen.

Herken je jezelf in Milla's verhaal? Boek een gratis demo op afstand met een expert van Book Salon die jouw bedrijf leert kennen en jou vertelt over de voordelen die Book Salon je te bieden heeft. Boek hieronder een afspraak of lees verder!

 

BOEK EEN DEMO GRATIS AANMELDEN

 

 

Book Salon: alles wat een succesvolle zaak nodig heeft

Het internet doet het niet meer op je computer en je hebt geen toegang tot je klantgegevens. Je afsprakensysteem komt van een aanbieder, je...

Read More

3 eenvoudige manieren om je omzet te verhogen

HIER BIJ BOOK SALON IS ONS DOEL OM JOU EN JE BEDRIJF TE HELPEN SUCCESVOL TE WORDEN. DAAROM HEBBEN WIJ DIT ARTIKEL SAMENGESTELD OM JE TE HELPEN JE...
Read More